Team overzicht

D.B. Wouters

SpecialistD.B. Wouters
SpecialismeTraumatoloog: knie- en enkelchirurgie
BIG-registratie09025024501
AfgestudeerdVrije Universiteit Amsterdam
TalenNederlands, Engels, Duits

Profiel

Diederick B. Wouters is gespecialiseerd in knie- en enkelchirurgie en is bij Medisch Centrum Breda werkzaam als arthroscopisch- en traumachirurg.

Na zijn opleiding tot arts aan de Vrije Universiteit Amsterdam heeft hij zijn specialisatie afgerond aan de Universiteit van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Om een indruk te geven van zijn ervaring in arthroscopieën (kijkoperaties), in 1984 heeft hij al zijn eerste arthroscopische (kijk) operatie en in 1986 de eerste kruisbandreconstructie uitgevoerd.
Van 1996 tot 2002 was hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie en voorzitter van de Wetenschap Commissie. Hij heeft vele voordrachten op (inter)nationale congressen en publicaties in (inter)nationale tijdschriften.

In 2009 is hij gepromoveerd op het onderwerp osteochondritis dissecans (losraken van stukjes bot/kraakbeen in kinderknieën) en de fixatie hiervan met oplosbare spijkertjes, zodat maar één operatie hoeft plaats te vinden. Hij is al meer dan twintig jaar werkzaam als algemeen- trauma en arthroscopisch chirurg.

Wouters is nu werkzaam als onderdeel van een groep orthopeden die samenwerken binnen het Medisch Centrum Breda.