Prostaat laserbehandeling

Prostaatproblemen, zoals moeite met (uit)plassen, komen veel voor bij mannen die ouder worden. Medisch Centrum Breda kan u helpen te onderzoeken wat er aan de hand is.  In onze kleinschalige kliniek in het centrum van Breda hebben wij ons gespecialiseerd in de behandeling van de vergrote prostaat met de Thuliumlaser.

Het behandelen van een vergrote prostaat is een delicate kwestie die vraagt om een evenzo delicate aanpak. Met de geavanceerde Thuliumlaser is dit mogelijk. Het is een volwaardig alternatief voor de traditionele TURP behandeling. Dankzij deze innovatieve lasertechniek zijn onze urologen in staat om uiterst veilig en secuur de vergrote prostaat te behandelen waardoor er ook minder complicaties optreden. Dit leidt tot een sneller herstel. Zo kunt u de volgende dag al zónder katheter naar huis.


Vergrote prostaat

Ruim een kwart van de mannen boven de 50 heeft problemen met plassen. Het merendeel van deze klachten wordt veroorzaakt door een prostaatvergroting al dan niet in combinatie met een stoornis van de blaas. De behandeling van een vergrote prostaat kan in de ergste gevallen een vervelende en slepende kwestie worden.


Laserbehandeling

Bij Medisch Centrum Breda hebben wij ons gespecialiseerd in de prostaatbehandeling  met de Thuliumlaser. Deze laserbehandeling wordt toegepast bij een goedaardige vergroting van de prostaat. De Thuliumlaser is één van de nieuwste en meest geavanceerde lasers voor prostaatoperaties.


Voordelen

De voordelen van een laserbehandeling van de prostaat ten opzichte van de standaard operatieve ingreep, de zogenaamde TURP zijn:

– veilige, nauwkeurige behandeling
– gering bloedverlies, minder belastend
– kleinere kans op impotentie
– minder complicaties en snel herstel
– u kunt dezelfde dag of de dag na de operatie alweer naar huis zonder katheter

Wilt u meer weten over deze laserbehandeling? Medisch Centrum Breda helpt u graag verder. Neem contact met ons op voor een afspraak met een van onze urologen. Gebruik het contactformulier of bel 076 – 76 40 900.


Uw behandelaar

D.D. Chandi

Uroloog