Maag- en darmonderzoek

U heeft maag- of darmklachten, een onregelmatige stoelgang of bloed of slijmbijmenging bij uw ontlasting en uw huisarts heeft u geadviseerd om een inwendige onderzoek te ondergaan. Medisch Centrum Breda kan u helpen om de oorzaak hiervan te vinden. Wij voeren het inwendig onderzoek desgewenst onder volledige narcose uit, zodat u daar geen last van ondervindt.


De behandeling

In overleg met uw arts beslist u om een endoscopie te ondergaan. Een endoscopie is een kijkonderzoek van de maag of darmen. De arts kan met een endoscoop (een flexibele slang met aan het uiteinde een camera) uw maag of darmen van binnenuit bekijken en beoordelen op afwijkingen. Eventueel kunnen er meteen hapjes, voor nader weefselonderzoek, worden afgenomen van een aangetroffen afwijking of kan er meteen een behandeling worden uitgevoerd, zoals het verwijderen van een poliep.

Het kijkonderzoek heeft als groot voordeel dat het onderzoek via de natuurlijke ingangen van het menselijk lichaam kan worden uitgevoerd. Anders dan in andere klinieken bieden wij deze onderzoeken ook aan onder volledige narcose. U ondervindt dan geheel geen last van het onderzoek. Om onder narcose behandeld te kunnen worden, wordt uw algehele gezondheidstoestand van tevoren wel volledig gescreend en moet u relatief gezond zijn.


Herstelperiode na een onderzoek

In bijna alle gevallen kunt u dezelfde dag weer naar huis. Belangrijke behandelingen en behandelmethodes die wij bij Medisch Centrum Breda uitvoeren zijn: Gastroscopie, kijkonderzoek van de maag Colonscopie, kijkonderzoek van de dikke darm, Sigmoïdscopie, Poliepen verwijderen, Biopten nemen, afname van weefselhapjes voor onderzoek, Second opinion

Uw behandelaar

J. Haringsma

Gastro-enteroloog