Herstel sterilisatie van de man

Een delicate kwestie vraagt om een delicate en deskundige aanpak.

Als u een eerdere sterilisatie ongedaan wil maken, wilt u niet alleen dat het veilig, maar vooral ook dat dit secuur gebeurt. Dat kan bij Medisch Centrum Breda. Door middel van een hersteloperatie, worden goede resultaten behaald voor het verkrijgen van vruchtbaar sperma. Deze hersteloperatie wordt ook wel vaso-vasostomie genoemd.

Een hersteloperatie geeft geen garantie tot het verkrijgen van vruchtbaar sperma. Voor het behalen van het gewenste resultaat is de deskundigheid van de arts en de bekwaamheid met deze ingreep zeer belangrijk. Onze uroloog heeft jarenlange ervaring met deze hersteloperaties. Zijn slagingspercentage ligt rond de 60% – 65%. Dit is veel hoger dan het landelijk gemiddelde.


Over de operatie

Het is een betrekkelijk eenvoudige operatie. Maar het vereist wel nauwkeurigheid en na de operatie de nodige rust. Deze operatieve ingreep gebeurt poliklinisch, er is geen dagopname noodzakelijk en de ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Bij een vaso-vasostomie worden de zaadleiders weer hersteld in oorspronkelijke staat. Met als eindresultaat: zaadcellen worden weer getransporteerd naar de zaadvloeistof en bij ejaculatie is zou er dus weer er sprake kunnen zijn van vruchtbaar sperma.


Vergoeding

Deze ingreep wordt in principe door alle zorgverzekeraars vergoed.

Uw behandelaar

D.D. Chandi

Uroloog