Trigger finger

Heeft u last van een trigger finger?

Door een irritatie van de peeskoker, raakt de buigpees van de vinger of duim plaatselijk verdikt. Dit kan gezien worden als een chronisch onstekingsproces (tendovaginitis). Door deze lokale verdikking van de pees, meestal aan het begin van de vinger, kan de pees niet meer goed door de peeskoker heen en weer glijden. Dit resulteert in dat de aangedane vinger af en toe vast komt te zitten en bij het toepassen van meer kracht weer losklikt.

De behandeling van een trigger finger

De behandeling kan in overleg met uw arts zowel via een operatie gebeuren als conservatief. Er kan bijvoorbeeld besloten worden om rust te geven door middel van een spalkje of een injectie in de vinger met een ontstekingsremmer. Indien dit niet het geval is kan onder lokale verdoving een klein sneetje in de handpalm het begin van de peeskoker open worden gemaakt zodat er weer voldoende ruimte is om te bewegen. Deze operatie geeft indien goed uitgevoerd een definitief resultaat. De operatie kan zowel onder lokale verdoving als onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Herstelperiode na de behandeling van een trigger finger

Na de operatie kan men direct naar huis na het aanleggen van een mitella. Het is verstandig dat er voor vervoer wordt gezorgd. U mag zelf niet autorijden omdat u slechts 1 hand kunt gebruiken. Een week later worden de hechtingen tijdens de controle verwijderd. Eventueel kan de huisarts de controle uitvoeren en de hechtingen verwijderen.

Uw behandelaar